Od sastojaka će vam trebati sljedeće:
Bundeva – 400g
Baby špinat – 200g
Pečeni orasi/lješnjaci/bademi – 75g
Sezam – 2 jušne žlice
Za dresing:
Limunov sok – 1 žlica
Med – 1 žlica
Maslinovo ulje – 2 žlice
Senf – 2 žlice
Sol, po izboru
Postupak:
Uključite pećnicu na 200°C i ubacite pleh sa bundevom narezanom na kockice. Dužina pečenja će ovisiti od veličine kockica ali primijetit ćete da će se poslije nekih 20 do 30 min zarumeniti i uhvatit će se fina korica, pa ako su mekani kad ih probodete vilicom, možet izvaditi. Ostavite sa strane da se ohladi.
Za to vrijeme operite baby špinat i ostavite da se dobro ocijedi i osuši.
Orahe i sezam stavite u mali pleh. Ovdje postoje 2 varijante, možete ih ispeći u loncu ili ih možete ubaciti u pećnicu, ali ovdje morate biti jako oprezni! Orasi su u stanju da brzo pregore, tako da ili ih pomno promatrajte ili se odlučite za sigurniju opciju u loncu.
U odvojenom lončiću napravite dresing na sljedeći način: ulijte limunov sok, med, maslinovo ulje, senf i sol. Sve dobro promiješajte da se svi sastojci lijepo sjedine. Ako vam se učini da je previše gust umak, možete dodati žlicu do dvije vode i sve dobro promiješati.
U velikoj zdjeli stavite opran baby špinat, kockice pečene bundeve, preko izlomite pečene orahe i pospite sezamom. Sve prelijte dresingom i lagano promiješajte.
Salata je spremna za serviranje i jelo.