Sastojci:
1 žlica maslinovog ulja
1 luk
1 crvena paprika
400 g pelata 
500 g njoka
1 žličica sušenog ili 1 šaka svježeg bosiljka
125 g mozzarelle

Priprema:
Zagrijati ulje u velikoj tavi te propirjati nasjeckani luk i sitno sjeckanu papriku pet minuta. Umiješati protisnuti češnjak, pržiti minutu te dodati u to sjeckanu rajčicu. Kuhati 10-ak minuta i povremeno promiješati. Skuhati njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješati u umak. Posoliti, dodati natrgani bosiljak i premjestiti u veliku vatrostalnu posudu. Posuti njoke razmrvljenom mozzarellom i peći do deset minuta na 200 stupnjeva, sve dok sir ne dobije mjehuriće i zlatnu boju.

Dobar tek!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)