1. Koristite tavu s dnom protiv lijepljenja. Sjajna površina ključna je kako bi jaja lagano klizila po tavi.
  2. Koristite svježa jaja.
  3. Jaja razbijte u posudicu, nikada izravno u tavu.
  4. Pomiješajte jaja s malo mlijeka ili vrhnja kako tako da smjesa bude fina i kremasta.
  5. Za bogatiji okus koristite maslac, nikada ulje.
  6. Koristite silikonsku lopaticu za miješanje jer bi metalno posuđe moglo oštetiti premaz na tavi koji sprečava lijepljenje.
  7. Jaja pecite na laganoj vatri kako se ne bi raskuhala.
  8. Neprestano miješajte – kajgana će tako biti mekša i ukusnija.
  9. Jaja izvadite iz tave prije nego su gotova jer će se nastaviti kuhati još nekoliko trenutaka.
  10. Dodajte sol neposredno prije serviranja. Ako posolite jaja dok se kuhaju sol će izvući vodu iz njih te ćete dobiti vodenastu kajganu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)